Jozefínske slávnosti Terezín... :)

05.10.2014 08:20

Aj keď v oklieštenej zostave sme sa vybrali do Terezína na Jozefínske slávnosti. Cestou sme v Brne pribrali na cestu do Prahy stopára, s ktorého sa vykľul kastelán gotickej tvrdze Nemile u Zábřeha. V Prahe sme mali naplánovanú zastávku k vyzdvihnutiu vydraženého sedla z 19. storočia vyrobeného v Paríži. Cesta do Prahy bola viac ako pohodová, čo sa už nedá povedať o ceste z Prahy na výpadovku. Napriek životu vo väčšej aglomerácii na takú dopravnú kolónu ako nás čakala na Letnej, sme neboli pripravený. :)

Po príjazde do Terezína sme sa rozhodli doplniť zásoby v neďalekých Litoměřicích. Dopravné značenie v tomto mestečku stojí za skúšku... :) nakoniec sa musela použiť pomoc navigácie. Tieto peripetie nakoniec dopadli k spokojnosti a nemuseli sme mať strach o poživeň pevnú ako aj tekutú. Po registrácii sme zabrali priestor na ubytovanie a postavili zbytok tábora. Hneď sme sa aj pustili k príprave teplého pokrmu. Naša poľná kuchyňa je jednoducho nenahraditeľná.

Akcia bola rozdelená tradične na popoludnajšiu a večernú bitku. Obe moderované pomocou rozprávača líčiaceho svoje zážitky z vojenčiny. Príbeh rovnako ako aj kulisa pevnosti navodila úžasnú atmosféru a túto sme si aj do sýta užili.

Večer tradične patril posedeniu s priateľmi a rôznym lahodným mokom. Na stravu sme sa pridali k poriadajúcej skupine, ktorej sme poskytli naše technické zázemie výmenou za stravu. Nedeľné ráno bolo ako pri každej akcii rozpačité na naplnené debordelizáciou a balením. V našom prípade doslova veď od Peschiery sme mali v našom francúzskom otrokovi neporiadok a tak je konečne všetko na svojom mieste. Platí pravidlo že každým balením vychytávame drobné nedostatky a zmestíme sa do stále menšieho priestoru a objemu.

 

mjr. Martin Maják Kompas