Austerlitz 2014, alebo ako sa chodi na uniformovanú turistiku.... :)

09.12.2014 09:38

Ako každý rok, aj tento bola pre väčšinu reenactorov vyvrcholením sezóny rekonštrukcia bitky troch Cisárov. Už niekoľko týždňov skôr sa začali kopiť rôzne prekážky, ktoré každú neočakávanú chvíľu menili naše plány a rozhodnutia. V deň, v ktorý sme sa naším francúzskym otrokom chystali prepraviť na moravské bitevné polia, pre Kienmayerových husárov znamenal veľmi významný medzník v histórii, stali sa majiteľmi kasárni a ubytovania pre ich štvornohých parťákov. Tí sa cesty k Slavkovu zúčastniť nemohli pre dokončovanie liečby po vzniknutom abscese.... :) 

Ako vždy sme sa vybrali z nejakou tou časovou rezervou... bola aj veľmi vhodna, keď že sme sa pred samotnou akciou vybrali zakúpiť prepravník pre naše kone. 

Po príchode na slavkovské bojisko, a navštívení priateľov bivakujúcich v okolí sme sa ubytovali a stretli z našimi francúzskymi spolunoclažníkmi. Večer prebehol v družnej zábave. Po raňajkách sme sa vybrali na Tvaroženské námestíčko pokecať z ruskými priateľmi. Následná návšteva Slavkovského zámku a mestečka bola skôr takou epizódkou v zapíjaní kasární. V nedeľu obligátna Mohyla mieru a pozretie si tam sídliacej expozície múzea... konečne po rokoch. Cesta domov sa už niesla v očakávaní a plánovaní čo treba spraviť v kasárňach.